The Rocker rockar inte


Skådespelaren Rainn Wilson är främst känd som Dwight Schrute i den amerikanska versionen av The Office, och hans medverkan i serien är en stor anledning att serien tog fart efter att de slutat repetera den brittiska förlagan. The Office är idag troligtvis den bästa komediserien på amerikansk TV just nu då de verkligen anammat arvet efter Ricky Gervais och Stephen Merchant och fortsatt serien i samma anda. Wilsons karaktär i serien har han verkligen lyckats göra till sin egen och skiljer sig mycket från Mackenzie Crooks i den brittiska versionen. Med filmen The Rocker är det nu tänkt att Rainn Wilson ska ta ytterligare ett steg i sin karriär som komiker och spela huvudrollen i en långfilm.

På 1980-talet spelar Robert "Fish" Fisherman (Wilson) trummor i rockbandet Vesuvius, han lever sin dröm som rockartist och bandet håller på att slå igenom. Men precis innan det stora genombrottet dumpas Fish från bandet. 20 år senare är Vesuvius stora rocklegender medan Fish flakar runt bland diverse arbete och har inte kommit över det faktum att hans bandkamrater lämnade honom. Efter att ha fått sparken ännu en gång flyttar han in hos sin syster, hennes man och sonen Matt. Matt ska ha en spelning på skolans bal med sitt band A.D.D., bestående av sångaren Curtis och basisten Amelia, och då de saknar en trummis faller valet på den arbetslöse morbrodern som sover på vinden. Fish känner att passionen för rocklivet återvänder och tillsammans med tonåringarna ger han sig ut på turné.

Det främsta problemet med filmen är att den är så fruktansvärt harmlös. Den är varken verbalt tillspetsad eller handlingsmässigt utmanande. Så filmen är i sig inte speciellt mycket rock. Fish knäcker någon bira på bussen men super aldrig ner sig, han knullar aldrig runt och är alltid lite charmig med glimten i ögat. Och Kidsen sitter bara i en hörna och dricker hallonsaft. Så det här är singstar rock med låg åldersgräns.

Musiken som bandet spelar är inte bra, tillsammans med Teddy Geigers (från det havererade projektet Love Monkey) nasala MTV-pojkröst blir det Joakim Hillson- vedervärdigt. Och Geiger är en fruktansvärt dålig skådespelare. Matt spelas av Josh Gad, som någon kanske känner igen som nördkompisen i  filmen 21, och han försöker köra en nertonad Jonah Hill efterapning. Och apropå Jonah Hill är det Emma Stone från Superbad som spelar Amelia och gör det ganska bra.

Det enda som lyfter filmen The Rocker är Rainn Wilson och ett par "trailer moments". Wilsons särpräglade utseende gör honom till en unik karaktär i komedigenren och skulle han bara kunna lyfta sitt fysiska agerande kan han bli riktigt bra, för som många säger på andra sidan Atlanten är han just nu bara "two eyes and a voice".

Om någon vill ha extra roligt när man ser The Rocker är ett tips att leka leken: ta en shot varje gång du ser en skådespelare från SNL eller 30 Rocks ensemble.

I Sverige har de lite skämtsamt döpt filmen till Den nakna trummisen, vilket är en liten del av handlingen i filmen men som missar hela poängen med den. Biopremiär 14 november.

BetygBetyg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0