Kommentar om Danielsson

Som bloggare bör man väll ge en kommentat angående den rådande bloggdebatten som råder i Sverige just nu. Det var Folkpartisten Johan Ingeröd som på sin blogg skrev att Lars Danielsson hade ett förhållande med departementsekreteraren Helen Eduards. Jag tror hela Sverige med mig anser att hela denna soppa började smaka illa för länge sedan. Danielsson borde sparkast för länge sedan, och vad han inte tycks förstå är att journalisterna kommer att kontrollera varenda snedsteg han tar. Det är väll möjligt att hela grejen är en "smoke-and-mirror" taktik från sossarna att de inte skriver mer om Göran Perssons och Anirtra Steens olika förhavanden som svartbyggen och mutbrott. 

Generellt  sett är bloggandet lika bra för demokratin som internet. Alla människor har en chans att etablera sin åsikter och vädra dem. Problemet ligger i att större medier som Aftonbladet tog Johan Ingeröds blogg på allvar och publicerade artiklar byggda på luft och spekulationer, samtidigt som man kunde göra reklam för sina egna bloggtjänster. Skrämmande och patetiskt Aftonbladet.

Tonight there's gonna be a jailbreak

Stormare och T

Maj månad för många goda ting med sig, varmare klimat, grillkvällar, uteserveringar, TV programmens säsongsfinaler o.s.v. Däremot börjar jag inse att det stentrista TV döda sommaren i Sverige är på väg med stora steg. Jag har tidigare nämnt att det råder Sweepersmånad i USA, samtidigt som många tv-serier går mot sitt slut märks en definitiv höjning att intensitet och omkullkastande händelser i diverse serier. Igår var det final för Prison Break i USA, en serie som överlevt det senaste årets TV-serie nedläggningar, vilket måste visa att den är relativt populär. Jag har ingen aning om vad TV3 visa eller har visat, men eftersom jag personligen inte har sett några trailers så kommer väll andra halvan av säsong 1 att visas under sommaren. Även för den oinvigde kommer det inte som en chock att killarna bryter sig ut ur fängelset, men det händer en del på vägen, vilket jag inte kommer att avslöja för dem som ser fram emot slutet.

Jag har följt serien aktivt under våren och har lyft fram den flera gånger här i bloggen, men jag måste säga att jag slutat bry mig om karaktärerna. Det inträffade för ett par avsnitt sedan, ett "prequel" avsnitt där man fick en inblick i vad fångarna gjorde innan de hamnade i finkan. Samtliga karaktärer, inklusive pedofilen T-bag, framställdes som missförstådda helyllekillar. Det sabbade min respekt för serien och sen dess har jag svårt att engagera mig i den. Det skulle ju vara sjuka svinaktiga massmördare som satt där inne och som Scofield mot sin vilja tvingades samarbeta med, men icke.

Idag är det säsongsavslutning av House MD, en annan serie som totalflippade när Foreman insjuknade efter att ha blivit smittad av Nigleria bakterien, tappade kontrollen över viss rörelseförmåga efter två hjärnoperationer, men kom sedan tillbaka i avsnittet efter för att börja arbeta igen. Däremot ångar Hugh Laurie vidare och vem kan inte gilla denna cyniske man med de dräpande replikerna och oetiska förhållningssätt till patienterna.

Av Lost finns det två avsnitt kvar att visa (tre i Sverige), och i en intervju med aktuelle Mission Impossible 3 regissören JJ Abrams, sa han att slutavsnittet till Lost skulle vara någonting i hästväg! De som tyckte avslutningen på säsong 1 var bra skulle bara veta vad som kommer, menade Abrams. Klart att en av skaparna av serien gör reklam för sig, men Lost är verkligen en serie där vad som helst kan hända, på gott och ont.
BreakOut


X-men 3

FlyMe

I torsdags spelades en 7minuters långt klipp från den nya filmen X-men:The Last Stand eller X-men 3 som det också går att kalla den. Alla gamla karaktärer är tillbaka, Wolverine, Professor Xavier, Storm, Magneto, Pyro, Mystique etc etc., men vi kommer även att stifta bekantskap med flera nya, som den i serietidningen drivande karaktären Beast (på bild under) spelad av allas vår Frasier, Kelsey Grammer. På bilden ovan ser vi även karaktären  Angel, vars far har forskat fram ett botemedel mot mutation och som omvandlar mutanter till vanliga människor. Magneto, ser givetvis referenser till sin tid i koncentrationslägret, anser detta vara ett av människorna slutgiltigt försök att göra sig av med mutanterna och han samlar ihop en gedigen armé för att kriga mot människorna. Ni som såg X-men 2 och var oroliga över att Famke Janssens karaktär Dr. Jean Grey dog i slutet, ni har inte läst serien, det kommer inte som en chock för någon att hon nu återuppstår som Phoenix (bilden under).

Bryan Singer som regisserat de två första X-menfilmerna är fullt upptagen med att få ihop sin nya film om Clark Kent i Superman Returns. Istället har Brett Ratner tagit över, tidigare har Brett regisserat Rush Hour filmerna, Red Dragon, piloten till Prison Break och senast After the Sunset. Den känslan som jag får av den 7 minuters långa klippet av X-men: The Last Stand är att Singers frånvaro inte märks i stil, anda och foto. Det kommer ju vara ett måste att se på bio eftersom jag verkligen gillat de föregående.

Detta 7 minuters långa klipp som sändes i samband med att näst sista avsnittet av That 70s Show, finns nu för alla att se på www.dell.com/x-men då Dell har sponsrat filmen med X antal miljoner dollar.

X-Men: The Last Stand har svensk biopremiär den 24/5.
XmenPhoenixThe Hensons

The HensonsI slutet av april släpptes den 15år gamla TV-serien "Dinosaurs" på DVD i USA. Många kanske kommer ihåg att vi svenskar under 90-talet serverades denna serie på SVT, mycket p.g.a. att det var Jim Hensons produktionsbolag som producerade den (pedagogiskt med Sesame Street). Dinosaurs handlade om dinosaurfamiljen Sinclair, vars karaktärer inte var helt olik en amerikansk genomsnittsfamilj. Serien innehöll en hel del samhällskritik, moralkakor och comic-relief babyn "I'm the baby, gotta' love me".

Men vad sysslar då Hensons gamla produktionsbolag på med nuförtiden, efter alla muppar och fragglar? Jo nyligen gick Brian Henson, Jim Hensons son, ut och berättade om att de planerar att göra just långfilm på Fragglarna, eller "Fraggel Rock" som den heter där över atlanten. Planen var att den skulle komma ut under slutet av 2007 eller början av 2008. Handlingen ska inte vara någon fortsättning av serien, men ska innehålla alla kärnkaraktärerna. Medlemmar av Hensons produktionsbolag fick dock kort därefter gå ut och säga att först och främst är det fortsättningen på 80-tals klassiker The Dark Crystal som skall gå i produktion innan något beslut om en långfilm med Fragglarna görs.

Lokal independentfilm: Iskallt Illdåd

Janne WinbladI Laholm huserade den legendariske Nore Norold, känd som "Laholms Fellini", som utan budget producerade riktigt dåliga independentfilmer. Dessa har efter Nores död 2004 blivit riktiga kultfilmer som är hett eftertraktade av samlare, men lär kunna hyras på välsorterade hyrbutiker i Laholm. En hyllning till Nore var en teliareklam med två kända Nore Norold skådisar, Eva Zabrina Bokros och Lars Nilsson. Ni kanske kommer ihåg den från den stela och otajmade klippningen, osammanhängande dialogen och replikerna var onaturliga och framtvingade. "Vad blir det till middag?" "Det blir pannkakor!" eller "Vem är det du talar med?" "Jag talar inte med någon" etc etc.

Nu har iallafall en av Nore Norolds beundrare regisserat filmen Iskallt Illdåd på samma manér. Filmen handlar om en knarklangare vars namn är Knark Olofsson, spelad av Janne Winblad som ni kan se på bilden ovan, som vill bli Halmstad och Laholms största knarklangare. Sedan utspelar sig en del bihistorier om poliserna som jagar Knark Olofsson, samt politikern Göran Palme som går till val med att försöka stoppa Knark Olofsson. Vi får även följa korta bihistorier om Knarks langare James och Gösta, samt när Halmstads lokale Countryartist Tim Morrison visar sig vara knarks son. Knark Olofssons främsta mål verkar vara att sälja knark till rockungdomar som hänger på Rockstugan i Halmstad (vilken finns på riktigt). Utan att ge er intresserade läsare några spoilers så möter Knark Olofsson i slutet av filmen poliskommissarien i ett hett "dragspels-battle".

Jag har tyvärr missat Nore Norolds filmer, men jag har en känsla av att hans filmer är lika dåliga som denna. Jag tror dock att Nore hade mer glimten i ögat än vad Henrik Påhle har, men vad ska man kräva en nollbudgetfilm av en förstagångsregissör? Meningen är dessutom att det ska vara dåligt. Se bara bilden ovan, Janne Winblad iförd ett par hörselskydd skall ge sig in i Rockstugan för att sälja knark, det kan ju inte bli roligare. Eller bilden nedan, Knark Olofsson och poliskommissarien i en dragspelsduell. Detta är tyvärr bara små guldkorn som är lite roliga i en ocean av oduglighet. Vad som lyfter filmen är Janne Winblad som Knark Olofsson, även om han ofta glömmer sina repliker ibland och stirrar rakt in i kameran så finns där en vilja att verkligen kunna leva ut sina drömmar som skådis. Regissören Henrik Påhle medverkar också i filmen som aktör och är en av de bättre skådespelarna i filmen. Eva Zabrina Bokros visar stor rutin och kunskap av yrket, vilket samtliga av alla inblandade saknar, därför sticker hon ut ordentligt och sopar mattan med alla. Om det nu går att göra något sådant i en sån här film. Stig Nilssons suggestiva musik överglänser hans skådespelartalanger, och borde belysas.

Den som har skrivit manuset borde få riktigt jävla mycket stryk, och borde de inte kunna få bort det statiska bruset från originalljudet? Det är så dåligt filmat, ljus och ljud är stinkande uselt, skådisarna missar ständigt replikerna och stirrar jämt in i kameran. Samtidigt är det faktiskt riktigt kul med sådana här lokala filmer.

Den kan bara få en etta av fem, men de är ju det som är meningen med filmen.

Battle


Vad är Sweeps?

Inatt drar en s.k. sweeps-period igång i USA och varar fram till den 24:e maj, men vad är en sweeps-period? Jo detta fenomen inträffar fyra gånger om året och är en väldigt noggrann TV-tittarundersökning som bestämmer marknadspriserna för amerikansk TV-reklam. I realiteten innebär detta att de populära TV-serierna kommer att gå utan uppehåll under maj månad i USA, men också att kanalerna kommer att krydda avsnitten lite extra med överraskningar och gästskådisar. Till exempel kommer de sista fyra Lostavsnitten för säsong två avverkas i denna månad. Till alla er som följer amerikansk TV kommer att få en bra och innehållsrik månad.

RSS 2.0