Clint och Spike har en beef

miraclefinalonesheet-2.jpgI samband med lanseringen av Spike Lees kommande film Miracle at St. Anna (2008) i Cannes slängde som vanligt den svarte medborgarrättskämpen ur sig lite kontroverser som han brukar göra mer eller mindre rättfärdigat. Denna gången var det Clint Eastwood som fick sig en släng av sleven. Spike menade att Eastwood totalt struntade i att inkludera afroamerikaner i sina senaste krigsfilmer Flags of our fathers (2006) och Letters from Iwo Jima (2006). "Det är hans version. Negerversionen existerar inte" sa Spike Lee under en presskonferens.


Eastwood kontrade med i ifrågasätta om Spike Lee var påläst då det inte var någon afroamerikan som hissade flaggan på Iwo Jima. Redan när Eastwood gjorde filmen Bird (1988) om Jazzmusikern Charlie Parker kritiserades han av Spike Lee. Eastwood avslutade sin intervju med att säga "Spike Lee should shut his face".


Spike Lee replikerade genom att säga åt den "arge gamle mannen att vi inte är på ett plantage (...) jag kan min historia, och vet att Hollywood ignorerat de en miljon afroamerikaner som deltog i andra världskriget. Allt var inte John Wayne, baby."


Det pågående presskriget är lika fånigt som underhållande där de både storregissörerna Clint och Spike är lika tramsiga.


Miracle at St. Anna handlar om fyra svarta soldater som tjänstgör i "Buffalo Soldier" divisionen och är stationerade i Italien. I ett försök att rädda en italiensk pojke hamnar soldaterna bakom fiendens linje. Filmens budget ligger på 45 miljoner dollar och är med stor marginal Spike Lees största. Biopremiär under hösten 2008.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0