Felon (2008)

Felon

Det går att gödsla med filmer och TV serier som utspelar sig i fängelser. Vi har alla sett så mycket och vi kan alla stereotyperna utantill, någon ska bli våldtagen, någon måste pryglas upp första dagen, medlemskap i ett gäng för skydd är obligatoriskt, det finns en fängelseveteran som gärna sprider sin visdom om livet innanför murarna, en liten kniv slipas fram ur en tandborste eller sängfjäder etc. Det går att rabbla upp hur många som helst. Publiken kan det här med fängelsefilmer väldigt bra nu så frågan är hur genren ska utvecklas? Är Felon den film som ska bryta ny mark?

Felon handlar om en byggnadsentreprenör vid namn Wade Porter som lever ett stilla liv med sin fästmö och son. En natt bryter någon sig in i familjens hus, Wade plockar fram sitt basebollträ och jagar ut inbrottstjuven ur huset. Ute på gräsmattan lyckas Wade få in en klockren träff i bovens bakhuvud som faller död till marken. Tjuven visade sig inte bära något vapen vilket leder till att Wade blir åtalad och fälld för dråp. I fängelset delar han rum med seriemördaren John Smith (som blir hans mentor) och Wade visar sig ha talang med knogarna i de slagsmål som arrangeras av löjtnant Jackson ute på rastgården. Wade närmar sig arier-gänget som är villiga att ge honom skydd.

Filmen har fått oförtjänt höga betyg på imdb 8.0/10 något som jag inte alls har förståelse för när jag ser filmen. Felon kändes underhållande men var egentligen bara återupprepningar av vad som redan gjorts. Det enda som jag kunde se vara det minsta positivt var skådespeleriet som höll bra rakt igenom utan att glänsa. Stephen Dorff spelar huvudrollen och han är begränsad i sin utövning. De jag hellre skulle vilja framhålla är Val Kilmer som John Smith, Michael Perrineau (Augustus Hill i OZ och Michael i Lost) som Lt Jackson och Marisol Nichols som Wades fru. Men inte heller någon av dessa tre sticker på något sätt ät utan gör kompetenta insatser. Dramat i sig är sparsamt och blir ointressant. Jag tror filmen hade kunnat bli bättre med en mer kompetent regissör trots att Roman Waugh är en auteur.


BetygBetyg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0