Sommarens mest kontroversiella TV-serieFörra sommaren bländade Mad Men oss hela sommaren med fantastiskt manus, lysande skådespeleri och all glänsande pomada i Don Drapers hår. Denna sommar måste jag ge min kära vän MasterSouth rätt i att Swingtown förmodligen var den bästa nykomlingen bland TV-serierna under den varma årstiden 2008. Det bör emellertid poängteras att konkurrensen var ganska skral bland förstasäsongsserierna.

Serien utspelar sig på 70-talet och kretsar kring familjen Miller som flyttar till ett större hus i ett lite fina område ett par kvarter bort från deras gamla bostad. Kvar lämnar de sina gamla grannar, familjen Thompson, som de umgåtts med under flera år. Att familjen Miller ska flytta skall inte behöva inverka på deras vänskap lovar de varandra. Väl i det nya huset tittar deras nya grannpar in, det tillsynes charmanta paret Decker, som bjuder in paret Miller på en fest. När paret Miller anländer visar det sig vara en swingersfest, med hippa människor, annorlunda kläder, ormgrop i källaren, kokain och alkohol. Paret Miller bli inte förskräckta av vad de ser utan lockas lite av denna nya värld och det tar inte lång tid innan de byter fruar för en kväll.

Den stora kontroversen har handlat om annonsörer som har dragit tillbaka reklam som skulle gå under programmet. Förmodligen har de inte ens sett serien då den inte alls visar något naket, ingen svär och det centrala i handlingen är inte om swingerslivet utan om relationer och hur dessa skulle kunna påverkas av ett öppet förhållande.

Det är ännu en gång som de sedlighetsivrande delarna av USA har talat utan ha något på fötterna.


Swingtown har haft ganska mediokra tittarsiffror men växer med varje nytt avsnitt. Och i dagarna började ryktet om att serien skulle gå över från marksända NBC till kabel-TV, dels för att tittarsiffrorna inte duger för NBC och dels för att spetsa till seriens handling med mer naket och svordomar. Kanske är det just vad som är problemet, serien är lite för snäll i förhållande till vad den handlar om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0