Potter och Puttar möts i rättssalen

 
Filmbolaget Warner Bros. stämde i dagarna det indiska filmbolaget Mirchi för varumärkesintrång. Bråket handlar om Mirchis film Hari Puttar and the Comedy of Terror som skulle ha haft premiär i Indien i början av september. Eftersom namnet Hari Puttar är så snarlikt namnet Harry Potter, vars filmer Warner producerar, har de nu lämnat in en anmälan.

Mirchi försvara sig med att säga att namnet Hari är ett väldigt vanligt indiskt förnamn och Puttar betyder "son" på punjabi. Vidare menar Mirchi att namnet Hari Puttar registrerades redan 2005 och ifrågasätter Warner Bros. val att stämma dem bara 3 veckor innan premiär.

Det råder ingen tvekan om att namnen är väldigt lika och att den indiska filmen vill surfa på Harry Potters framgång. Till innehåll skiljer de sig däremot väsentligt. Hari Puttar handlar om, av vad jag kan förstå, en indisk pojke som lämnas ensam på ett engelsk gods där han blir angripen av skurkar, och det hela utvecklar sig till en Ensam Hemma liknande intrig. Är det någon som ska ha, och behöver, royalties är det Macaulay Culkin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0