Superbad

image107

Superbad
handlar om två killar, Seth och Evan, som har tre veckor kvar innan de slutar High School. Killarna är inte några populära figurer i skolan, bägge med sin oskuld kvar vilket de nu tänker råda bot på. De blir sällan inbjudna till fester, men när de nu blir det så lovar de att fixa sprit till denna. Genom sin bekantskap med über-nörden Fogell och hans falska Hawaiikörkort med namnet McLovin tro de sig kunna ordna spriten för att kunna bli "misstaget" som tjejer vill glömma dagen efter. Under dagen och kvällen rullar problem efter problem upp för Seth och Evan och festen blir mer och mer avlägsen. Kvällen utvecklar sig samtidigt till en odyssé där Fogell blir dödspolare med ett par poliser och Seth och Evan hamnar helt ur kurs för sin examensfest.

Filmen bygger på manusförfattarna till filmen Seth Rogens och Evan Goldbergs egna tonår och skildrar en dag ur deras liv. Det var egentligen meningen att Seth Rogen skulle spela sig själv, men produktionen drog ut på tiden och eftersom Rogen med sin djupa baryton och grova skäggväxt inte skulle ge en realistisk av en High School elev längre fick Jonah Hill istället chansen att göra huvudrollen, trots att han bara är ett år yngre än Rogen. Handlingen utspelar sig under ett dygn och på ett sätt liknar den många andra tonårskomedier, men manus är riktigt roligt och Jonah Hill och Michael Cera i huvudrollerna levererar replikerna strålande. Fogell alias McLovin som spelas av debutanten Christopher Mintz-Plasse får också en sidohistoria som är riktigt kul, och sannolikt kommer Mintz-Plasse alltid, för resten av sitt liv, bli ihågkommen som McLovin.

Jag tyckte filmen var helt fantastiskt rolig och jag har inte garvat så mycket på väldigt länge åt en komedi. Den är väldigt grabbig och svordomarna kommer tätt, som många andra filmer i genren, men trots allt är den skildrad med mycket hjärta och jag tror åtskilliga miljoner människor lätt kan identifiera sig med karaktärerna. Fogells sidohistoria kanske blir lite väl lång i mitten av filmen och drar ner tempot, men det förlåter man väldigt snabbt. Jonah Hills karaktär kan lätt bli irriterande eftersom han skriker ut varenda replik, men tillsammans med den blyge och lugne karaktären som Cera spelar blir det en perfekt balans. Superbad är bredvid Knocked Up den bästa komedin i år.


BetygBetygBetygBetyg


Kommentarer
Postat av: Anonym

ja, tre filmer jag vill se just nu är A Scanner Darkly och supersugen som den heter på svenska och simpsons filmen. har du sett nån av dom andra två?
tjohej.

2007-09-23 @ 17:39:15
URL: http://loathing.webblogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0