Nerlagda serier

Svenska kanaler har en förmåga att köpa in nerlagda serier billigt från USA, t.ex. The Nine som just nu rullar på TV3. Härmed vill jag påminna er där ute hur det ligger till genom att skriva ner en lista över nerlagda samt avslutande serier:

CW: 7th heaven, All of Us, Gilmore Girls (yesss...), Reba och Runaway.

Fox: Drive, Happy Hour, Justice, The O.C, The Rich List, Vanished och The Wedding Bells.

CBS: 3Lbs., Armed & Famous, The Class, Closer to Home, Jericho, The King of Queens och Smith.

ABC: According to Jim (yesss...), Big Day, Day Break, Extreme Makeover, The George Lopez Show, The Great American Dream Vote, In case of emergency, The knights of prosperity, The Nine, Show me the money, Six Degrees och  What about Brian.

NBC: Andy Barker PI, The Black Donnellys, Crossing Jordan, Grease:You're the one that I want, Identity, Rains, The real Wedding crashers, Studio 60 on the Sunset Strip (neeeeeej...) och Thank God you are here.

En serie jag kommer att sakna är Studio 60, andra som inte riktigt fick chansen var Smith och The Class. Summan av kardemumman är att många skitserier rensas ut.

Som tröst går det att säga att en hel del nya serier är på gång. En trend som går att se är hur man producerar remakes på brittiska serier till en amerikansk marknad till exempel: Viva Laughlin som är en version av brittiska musikalserien Viva Blackpool! som har gått på SVT, samt amerikaversion av The IT Crowd som misshandlats av TV4. Det är inte svårt att förstå att det är ett koncept som grundar sig i framgångarna efter amerikanska The Office. Dessutom kommer Elake Kocken Gordon Ramsay börja åka över till USA för att läxa upp restaurangpersonal på torsdagar klockan 21 på Fox.

Övrigt är det mycket polisserier till männen och dramaserier till kvinnorna som vanligt. Personligen håller jag ett extra öga öppet efter New Amsterdam, som handlar om en odödlig kriminalare vars odödlighet upphör om han blir förälskad, ja riktigt corny men Lasse Hallström har regisserat ett par avsnitt. Tidigare i denna blogg har jag framlagt att jag hatar Lasse Hallström, vilket jag också gör, men kanske blir han bättre i ett annat forum?

Ibland kan TV-serierna få nytt förtroende om de uppnår tillräcklig kultstatus efter att de har lagts ner, som Family Guy vilken var nerlagd mellan 2002-2005. Nedanför berättar Peter hur det hela gick till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0