Skogsmulle has a grudge

image91

Ett tecken på att en skräckfilm är inspelad med låg budget är att den utspelar sig i skogen. I skogen finns inga begränsningar och det behövs inget godkännande eller tillstånd att husera fritt i området. Scenografin finns där redan och det är lätt att utnyttja skogens naturliga mystik i filmen. För den som har sovit i skogen någon gång vet hur förbannat mörkt det är. I skräckfilmer som utspelar sig i skogen går huvudrollsinnehavaren ofta omkring på natten med en ficklampa med dåligt batteri, problemet är att när denna slocknar så lyser hela området upp runt honom av strålkastare. I dessa härligt dåliga filmer är det inte svårt att finna den ena logiska luckan efter den andra och manuset brukar vara en skrattfest utan dess like. Så även i den oerhört dåliga Haunted Forest.

Tre killar har av någon anledning hittat ett par fotografier tagna av en mördad campingturist. En av killarna, Sean med indianskt påbrå, har av sin farbror ärvt en mystisk bok där en teckning av en mystisk stubbe stämmer överens med campingturistens fotografi. Så nu beger sig de tre in i skogen för att finna en skatt som skall finnas nergrävd under denna stubbe. I skogen träffar de även på två kvinnliga botanister som är ute och jagar sällsynta blommor. Snart börjar mystiska saker hända, någon smyger runt i skogen och attackerar ungdomarna med små pinnar. En märkning som stämmer överens med legenden om indiankvinnan Satinka, vilken är väl nedskriven i Seans bok med bilder och allt.

Haunted Forest har lånat friskt av asiatiska skräckfilmer i allmänhet och av The Grudge i synnerhet, men når som ni kanske förstår inte samma effekt på grund av det amatörmässiga hantverket. Hela filmen frossar i billiga skrämseleffekter enligt modell en-katt-hoppar-fram-från-ingenstans, som The Grudgefilmerna också gör, men i Haunted Forest blir det bara irriterande. Manus är ett komplett kaos utan struktur, ambition eller kunskap i hur man skriver ett manus. Filmen är gjord av en kille vid namn Mauro Borelli som annars är illustratör och konceptuell artist (i klartext: typ idéspruta och skapare kring visualisering av en film) och har flera stora projekt på sin meritlista. Till exempel Pirates of the Caribbean 2 och 3, Hulken, Sleepy Hollow och Lemony Snicket, alla i mitt tycke visuellt imponerande filmer. Den delen som filmen lyckas bäst på är små aningar till kluriga visuella uttryck men förmågan finns inte att presentera det på att givande sätt för publiken.


Betyg

image93image92
Det regnar blod och någon har fått en kvist i huvudet.

Kommentarer
Postat av: Nina

Gillar din blogg och sättet du skriver på. Läser ofta här hos dig men är dålig på att lämna feedback.
Bättre sent än aldrig. Haunted Forest tänkte jag se nu i dagarna men nu känns det inte så angeläget längre. heh. har lagt den längre ner i prioriteringslistan.
Önskar dig en trevlig fortsatt söndag.

2007-07-22 @ 12:30:00
URL: http://www.ninaweb.se/horror/
Postat av: Lembrowski

Jag tackar för berömmet och hoppas att du aldrig behöver lägga tid för att se Haunted Forest.

2007-07-25 @ 20:15:38
URL: http://lembrowski.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0