Okult verksamhet i musikstudion

image90
Reverb (Sv. Genljud) handlar om musikern (Gregory) som kämpar för att kunna göra en skiva och komma bort ifrån sitt vardagliga arbete som telefonförsäljare. En vän låter honom arbeta i skivstudion under nätterna när alla gått hem. En kväll får han höra en sång på radion gjord av den mystiska Mark Griffen som innan sin död arbetade i samma studio. Musikerns vän/flickvän noterar ett osedvanligt och egendomligt brus i bakgrunden av låten, ett brus som visar sig vara röster från torterade kvinnor. Strax börjar saker hända inne på skivstudion som kanske har med den döda musikern att göra.

Brittiska skräckfilmer har en egenhet att ofta överraska positivt. Till skillnad från amerikaner ålägger de ofta en mer genomtänkt och intellektuell approach och drar ner på klichéerna, dessutom brukar de kunna skådespela. Reverb är gjord av en debuterande regissör som tidigare har gjort ett manus till filmen Long Time Dead som troligtvis står gömd på närmaste Videomix. Skådespelarna är inte heller de särskilt kända men gör för det inget taffligt arbete. Däremot kan jag inte säga att Reverb framstår som något egenhändigt och den känns mer som ett egenfinansierat projekt utan ambition för att nå en större publik. Problemet är att det finns tusentals andra filmer som försöker med samma sak och men Reverb skulle nog märkas i ett sådant gäng för den känns inte helt amatörmässig.

Filmen lyckas slå an en nerv i början men tyvärr lyckas inte regissören Eitan Arrusi hålla kvar denna. Själva historien av filmen försöker bygga på de gamla sägnerna kring hemliga meddelande i musiken, som till exempel Led Zeppelins "Stairway to heaven" och hur den ska ge sataniska verser om den spelas baklänges. Jag tycker filmen havererar totalt i andra delen av filmen, och den kunnat bli bättre i ett kortare format. En svag tvåa.


BetygBetyg

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0