Nya pilotavsnitt IV - serier om döden

Reaper

Sam (Bret Harrison, The Loop) har hoppat av college och jobbar på byggvaruhuset The Work Bench tillsammans med sina vänner Ben och "Sock", och drömmer om att bjuda ut Andi (Nikki Reed, The OC) som också hon jobbar på samma företag. Under hela sitt liv har Sams föräldrar varit stödjande i alla hans beslut och samtidigt vara stenhårda mot hans bror Keith, något som förbryllar Sam. Den dagen Sam fyller 21 förändras det mesta i hans liv, han tycks ha fått egendomliga krafter och en man dyker upp i baksätet på hans bil och presenterar sig som djävulen (Ray Wise, Twin Peaks, 24: day 5). Sam får sedan reda på att hans föräldrar sålt hans själ till djävulen redan innan han fötts och vid hans 21 födelsedag skulle han överlämnas till honom. Djävulen är inte så intresserad av att dra ner Sam till helvetet utan låter honom tjäna som typ en prisjägare, eller lieman. Sam får i uppdrag att fånga in själar som rymt från helvetet och återlämna en av helvetets portaler, The DMV (Department of Motor Vehicles, typ Vägverket).

Trots sitt innehåll är Reaper en komediserie och Brett Harrsion kör sin karaktär från The Loop, denna gången kanske de lyckas. Av de piloter jag sett hittills är Reaper kanske den bästa och mest underhållande, utan att dra för långtgående slutsatser av det. Vissa likheter med serien Chuck finns där och det lär bara vara en som överlever av dem båda. Reaper kan stoltsera med en mer erfaren grupp skådespelare men däremot kommer serien gå på The CW som är en betydligt mindre kanal än NBC där Chuck kommer att rulla. Dessutom kommer Reaper ha premiär dagen efter Chuck det vill säga den 25 September. The game is ON!

image102

Pushing Daisies

Under den lilla pojken Neds uppväxt finner han att han besitter en förmåga att väcka döda människor till liv, dock är denna förmåga inte helt oproblematisk. Om Ned väcker en död människa, djur eller växter till liv kan han inte beröra detta levande ting igen för då dör det igen för all framtid. Ifall han väcker upp en människa från döden längre än 60 sekunder dör en annan människa i närheten istället. Som liten är Ned djupt förälskad i grannflickan Charlottte kallad "Chuck", men efter att hans mamma avlidigt väcker han henne till liv vilket dödar Chucks pappa, och sedan rör hans mamma vid honom vilket leder till hennes död. Barnen skiljs åt och växer upp på olika platser. Ned blir en mästare på att baka pajer men en dag varseblir mordutredare Emerson Neds kraft och tillsammans bestämmer de sig för att utreda mord genom att återuppväcka offret till förhör i 60 sekunder.

Pushing Daisies är skapad av Bryan Fuller som också ligger bakom Dead Like Me med vilken denna serie har en del gemensamt med. De kretsar kring liv och död och manuset har en lättsam humoristisk touch. Barry Sonnenfeld (Men in Black) har regisserat piloten och är även involverad i produktionen. Serien är berättad som en saga med en berättarröst som kommenterar och driver handlingen framåt. Även bildspråket är gjort för att påminna om en saga och de har lånat friskt av Tim Burtons Big Fish. Manuset är lite småfyndigt men jag tycker inte storyn riktigt håller ihop trots dess charmighet. Skådespelarna Lee Pace (Ned) och Anna Friel (Chuck) är rutinerade, passar bra i huvudrollerna och har lite kemi mellan sig. Chi McBride (Boston Public, The Nine) som spelar mordutredaren Emerson är lika cool som alltid. Premiär på ABC 15 september.

image103


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0