Nya pilotavsnitt III - komediserier

The Big Bang Theory

Detta är en serie gjord på klassisk sitcom manér, 30 minuter långt, pålagda skratt, soffa i centrum, the works. Två vetenskapsmän/genier/nördar bor tillsammans i en lägenhet och en dag flyttar en snygg blondin in i lägenheten bredvid. Avsnittet handlar om att etablera karaktärerna och miljön blandat med diverse gags kring kvinnans sexualitet och öppenhet mot killarnas oskuldsfullhet och instängdhet i sin egen nördvärld. Serien är skapad av Chuck Lorre som framförallt är känd för sin skapelse Two and a half men, förra årets största sitcom i USA vilket avslöjar en del kring klimatet bland sitcoms idag. Saknaden efter kvalité inom genren som Frasier, Vänner och Seinfeld är stor. Tydligen gjordes en pilot av The Big Bang Theory redan förra året men konceptet omarbetades och slipades. Själv tycker jag inte avsnittet i sig ger så mycket, inget pangavsnitt som en pilot måste vara. Förra året dukade många sitcoms under, The Class, Happy Hour mm, så chansen för överlevnad är liten. CBS har valt att satsa på den med premiär 1 september.

image100

Cavemen


ABC nya serie tar utgångspunkt ifrån att grottmannen aldrig dog ut och istället lever de fortfarande som en minoritet i vårt samhälle. Och som alla andra minoriteter så diskrimineras de på samma sätt, sterotypisering i media, svårt att passa in i sociala miljöer etc. Cavemen handlar om Joel, hans bror Andy och bästa vännen Nick, alla tre är grottmänniskor. Joel är förlovad med den vanliga människan Kate vars konservativa föräldrar inte riktigt accepterar Joel för att han är en grottman. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till den här serien. På ett sätt tycker jag att det är intressant hur de skapar en helt ny minoritet i USA och utefter de förställningar vi har om grottmänniskor bygga på de fördomarna. På ett annat sätt tycker jag att det faller på sitt eget grepp. Efter fem minuter finns det inga fler nyanser i en grottmänniskas vardagliga problem som intresserar mig, komiken blir krystad och avsnittet fruktansvärt tråkigt. Dessutom har skådespelarna så mycket make up i ansiktet att de lika gärna kunde bära apmasker som i Apornas Planet. Allt skådespeleri försvinner i närbilderna eftersom hela huvudet är plastigt och den enda man ser är en halvdocka som pratar. Serien har fått 13 avsnitt och schemalagd från och med 2 oktober på ABC. Om inte avsnitt två är det bästa som någonsin skrivits för TV både tror och hoppas jag att serien läggs ner väldigt fort.Californication

David Duchovny trodde att han skulle bli en filmstjärna efter Arkiv X, så blev inte fallet och han förblev Fox Mulder med hela världen. Nu försöker han erövra världen genom Showtimes nya komediserie Californication, där han spelar en sexberoende nerdekad författare i Los Angeles. Samtidigt som han försöker ordna upp sina kvinnoaffärer har han en exfru som skall gifta sig och en dotter som börjar intressera sig för vuxenlivet. Eftersom Showtime är en kabelkanal är det tillåtet att visa lite naket vilket serien utnyttjar, men bidrar också till en större trovärdighet och ett uppfriskande bortsuddande av kristen radikalism och censur som präglar amerikansk TV (bara första scenen avslöjar serien inställning till kristendomen). Serien är frispråkig och med lite större finess hade man kunnat tro att detta varit en HBO produktion. Nu är det däremot bara Showtime men det är en helt okej pilot som mycket väl ska kunna bli något på längre sikt. Sedan kan man fråga sig varför alla relationsserier riktade mot vuxna människor känns som en skänk från ovan? Någonstans tröttnar man på superhjältar och tonårshångel.

image101


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0