Landet Narnia börjar röra på sig

Nästa film i Narniaserien The Chronicles of Narnia: Prince Caspian är planerad att landa på biograferna under 2008, troligtvis vid jultid som numera är en traditionell tid för fantasyfilm. Det blev i dagarna klart att skådespelaren Ben Barnes ska axla manteln som Prins Caspian, och han har skrivit kontrakt till två filmer till. Barnes har under sin karriär främst fått göra teater men har en liten roll i en till hösten kommande fantasyfilm Stardust regisserad av Matthew Vaughn (Layer Cake).

Det har varit omtvistat i vilken följd filmerna skulle produceras eftersom de inte skrevs i kronologisk ordning. Frågan är vilken film som kommer att göras efter The Chronicles of Narnia: Prince Caspian? Ska man göra Hästen och pojken som utspelar sig innan Prins Caspian eller Skeppet Gryningen som utspelar sig efter Prins Caspian? Senare lär kanske Min morbror Trollkarlen produceras som utspelar sig före Häxan och Lejonet. Det lär bli en enda StarWarsröra av alltihop.

I The Chronicles of Narnia: Prince Caspian har det gått ett år sedan Edmund, Peter, Lucy och Susan återvände till England. Sommarlovet är slut och på en järnvägsstation blir de tillbakakallade till landet Narnia. I Narnia har det gått hundratals år sedan de lämnade landet, deras gamla slott ligger i ruiner och landet styrs av kung Miraz. För länge sedan erövrade talmarinern (typ av människa) Caspian landet Narnia och fördrev alla talande djur, centaurer, satyrer, dvärgar etc. Efter flera hundra år lönmördas Caspian IX av sin bror Miraz, och Miraz tar Caspian IX barn Caspian som fosterson eftersom han själv är barnlös. Men så en dag föder Miraz drottning Prunaprismia honom en son och blivande Caspian X fördrivs ut i skogarna, och det är denna Caspian som syskonen Pevensie ska hjälpa återta makten.

Japp nog är det lite Hem till gården över intrigerna men jag tror britterna lyckas bena ur de mesta från boken på ett begripligt sätt.

Ben
Ben Barnes - Prins Caspian


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0