När nyhetens behag lagt sig

Prison Break har börjat köra igång i USA igen efter några månaders uppehåll. Detta är ju den nya trenden inom TV produktion i USA, produktionen ligger så tätt som möjligt mot visningstillfället att serier som inte går bra snabbt kan läggas ner, och serier som går bra kan snabbt återgå i produktion. Lost och Prison Break är två serier som det gått bra för, men jag tror aldrig det någonsin tidigare har lagts ner så många serier i USA som det har gjorts hösten 2005 och vintern 2006. Threshold, Firefly, Book of Daniel och LoveMonkey är några serier som knappt fått börja innan de lagts ner, t.ex. Threshold gick i 13 avsnitt, Love Monkey i 2.

Problemet med Lost och Prison Break är att det märks hur kvalitén i serien tappar fruktansvärt mycket mellan säsong ett och två. Kravet från TV bolagen är fruktansvärt stort, kriget och konkurrensen dem emellan är så hård nu att de måste ständigt leverera det mest populära programmet på Prime Time i landet annars flyttas programmet till en annan kanal där möjligheten att få tittare är minimal. Lost kommer inte att läggas ner eftersom det är så oerhört populärt världen över, men kvalitén i manus har sjunkit drastiskt under säsong 2. Författarna och producenterna får ingen tid att djupare kunna bearbeta manus eftersom det så snabbt som möjligt skall gå i produktion. Lost hade en väldigt påtaglig övernaturlig stämning under de första avsnitten, vilket i stort sett försvunnit nu. Där finns lite egendomliga åskmoln och småpojkar som spökar men i jämförelse med seriens början är Lost numera en mycket dålig såpopera. Intriger, minnesförluster och jungfrufödslar tillhör vanligheterna, snart kommer det väll elaka tvillingar och ”Dallas-Bobby” vändningar. Tyvärr anar jag att samma sak nu även hänt med Prison Break, saknaden av Peter Stormare är oerhörd, fängelsekänslan har översatts med mer intriger och spänningen är inte lika tät längre. Det har visserligen bara gått två avsnitt än av den ”nya” säsongen så jag hoppas ju att det vänder.

Kanske är det så att nyhetens behag lagt sig, serien är inte lika spännande längre och kraven är oerhört höga. En sådan skitserie som Alias kunde rulla på i fyra säsonger, Buffy The Vampire Slayer i sju, men en schysst sci-fi serie som Threshold fick en halv säsong, och Firefly fick en. Jag vill ha kontinuitet och tålamod från de amerikanska TV-bolagen, försök etablera serier under längre perioder samt ge produktioner tid och möjlighet att kunna förbättras. Just nu sjabblar de bort serier som hade kunnat bli legendariska.

Kommentarer
Postat av: Stackars man

Skandal skandal! Nu är klockan 15:41, det står 1-1 mellan AIK och Gefle samt att Jari Litmannen har feber och missar matchen imorrn.. Men Men värsta av allt är att jag ser ingen "Asien x 3" resume!! Hur ska jag nu veta om det är värt att se filmerna? =(.... Mer cocacola åt folket!

2006-04-02 @ 15:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0