The Break-Up

The Break-Up

Sarah Jessica Parker och Jennifer Aniston har en del saker gemensamt. De lämnade båda för ett par år sedan framgångsrika TV-serier i vilka de båda var stora stjärnor och nu är det tänkt att de båda skall ta klivet från TV till film. Än så länge har det gått halvdåligt för dem båda, Anistons bästa film är fortfarande Office Space från 1999 och Sarah Jessica Parker har aldrig gjort något bra i hela sitt liv (skulle ju vara Mars Attacks när utomjordingarna byter huvud mellan henne och hennes fula chiwawa). Vince Vaughn däremot är stor inom grabbhumorkulturen med filmer som Old School, Dodgeball, Anchorman och Wedding Crashers.

The Break-Up handlar om paret Gary Grobowski (Vaughn) och Brooke Meyers (Aniston), och som i ett tidigt skede av filmen gör slut, vilket titeln så generöst antyder. Lägenheten delas upp mellan paret och de både försöker sedan göra den ena saken värre än den andra mot varandra. Brooke börjar dejta för att göra Gary svartsjuk och Gary kontrar med grabbfester. Samtidigt delas vännerna upp mellan paren och slitningarna blir allt större. Tyvärr utvecklas det inte till en ny War of the Roses utan håller sig på en relativ trist och lagom nivå.

Till filmen The Break-Up har Vaughn skrivit manus tillsammans med två andra snubbar tidigare inte gjort något i större väsen av sig filmväg. Vaughn försöker göra ett smart manus som innehåller både drama och komedi på en nivå som aldrig blir extrem åt något håll. Dialogen har han också försökt arbeta med vilket har bidragit till att den komiska improvisationen och tajmingen är som bortblåst. Vaughn är ingen manusförfattare vilket märks i The Break-Up, det är ett gott försök men lider av en strukturell ambivalens. Regissören bakom filmen är Peyton Reed som tidigare gjort Bring it On och Down with Love. Det märks att det är en regissör som är anonym i sin regi då The Break-Up är en Hollywoodtuktad mainstream film.

Det enda positiva som finns är att Aniston är bättre skådespelare än Sarah Jessica "Botoxfejset" Parker, som är synnerligen usel i en annan romantisk komedi "Failure to Launch". Vaughn är ju en skön snubbe och får några gratisskratt för gamla meriter. Det finns en liten kemi mellan Aniston och Vaughn, och hela ryktet att de skulle ha fått "ihop det" under filminspelningen är bara ett sätt att lansera filmen, eftersom den är så dålig att alla medel och metoder behövs. Det sjuka är att filmen spelat in 150 miljoner dollar på tre veckor, 104 bara i USA. Det finns vissa producenter som skrattar hela vägen till banken.

Filmen får en svag tvåa av mig, för skådespelarna och viljan att göra något annorlunda, men som i själv verket är något väldigt tråkigt och medelmåttig halvmesyr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0