Dags att följa VM

Nu är det dags för Fotbolls VM i Tyskland och alla reklamfilmer på TV involverar VM på något sätt. Denna tid måste vara en enda lång pina för människor som inte gillar fotboll. Elias feat. Frans "Whos da man" började irritera mig vid andra lyssningen och spelas för mycket redan nu, ur bilar, ur lägenheter, på TV, i affärer etc. Sommarens stora plåga är här och lille 7-årige Frans far kan skratta hela vägen till banken.

Det jag oroar mig för är att jag kommer att få "OS-frossan" vilken jag fick under AthenOS 2004, dvs. jag fick en sådan stor överdos att jag blev likgiltig inför allt som hade med OS att göra. Fotboll är lite annorlunda eftersom det är två-tre matcher om dagen nu i början och TVsändningarna börjar inte klockan 9 på morgonen och fortsätter till klockan 23 på kvällen. Att missa Sveriges matcher finns inte, det skulle kräva en jordbävning att jag skulle missa dem.

http://www.vmelvan.se/ kan man gratis tillsammans med ett gäng polare registrera en liga där varje deltagande person plockar ut sin VM-elva som sedan registreras för poäng beroende på spelarna prestation i VM matcherna. Mitt lag ser ut som följande:

Målvakt: Iker Casillas. Spaniens landslagsmålvakt, behöver inga kommentarer, en odiskutabel världsmålvakt.

Backar: Erik Edman - Igor Tudor - Philip Lahm - Oguchi Onyewu
Satsade på två offensiva vänsterbackar Edman och Lahm, som kan vara med och plocka poäng till spelet i sina offensiva utflykter. Amerikanen Onyewu är en nickstark mittback som kan bara uppe och skalla in ett par mål för underskattade USA, dessutom var han billig. Igor Tudor är en Kroatisk koloss, och det är Kroatiens starka defensiv som var orsaken till mitt val av honom.

Mittfält: Juninho - Deco - Michael Ballack - Karel Poborsky
Enligt mig ett klockrent mittfält efter Poborskys fenomenala matcher inför VM. Poborsky lirar annars i Tjeckiska division 2, men jag tror på att Karel är en fotbollens Kenny Jönsson. Mittfältsgeneralen Ballack är hemma i Tyskland och skall bevisa sin storhet för hela världen. Deco var sjukt billig i förhållande till hans genialitet i http://www.vmelvan.se/ fördelar bollarna i CLvinnarlaget Barcelona till vardags. Juninho är frisparksspecialist och lär sätta ett par strutar i VM, frågan är om han ingår i Brasiliens startelva?

Anfall: Jared Borgetti - Henke Larsson
Två riktigt vassa anfallare. Borgetti har levererat mål till Mexiko sen andra världskriget och Henke likaså. Dessutom är Henke just nu bäst i svenska landslaget och har en fenomenal formtopp som kröntes med vinst i CL.

Denna elva är ännu inte fullständigt klar. Kanske sätter jag in Zlatan istället för Henke, kanske Sol Campbell som mittback, kanske ryker Juninho? Men VM har ju inte börjat än...


Nu bär det av till The Bulls pub för lite Quiz... tre veckor nu sedan vi vann sist, dags för revansch!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0