Husbilsemester med Robin Williams

          RVRV3

Vad har Peter Haber och Robin Williams gemensamt? Båda har begått det ödesdigra misstaget att ta med familjen på en campingsemester, iallafall när det kommer till filmens fiktiva värld. 

I Barry Sonnenfelds RV byts familjen Munro Hawaiisemester ut emot en campingtur, *host host* Sunes Sommar.
I Barry Sonnenfelds RV har pappan i familjen (Williams) tummen mitt i handen, *host host* Sunes Sommar.
I Barry Sonnenfelds RV träffar familjen Munro en annan campande familj, och barnen i respektive familj blir förälskade i varandra, *host host* Sunes Sommar.
I Barry Sonnenfelds RV gör den pinsamma pappan bort sig hela tiden, *host host* Sunes Sommar.
I Barry Sonnenfelds RV råkar pappan åsamka sin campingvagn en hel del skada, *host host* Sunes Sommar.

Nog med likheter mellan de båda filmerna, då jag betvivlar Sonnenfelds bevandrande i det svenska komediträsket. RV handlar om den stressade familjen Munro som sällan har tid med varandra, de hamnar av olika omständigheter på en campingtur, vilket inte uppskattas av någon egentligen. Ute på en campingplats stiftar de bekantskap med den åretruntcampande familjen Gornicke (Daniels och Chenoweth). I hemlighet skall Robin Williams karaktär till ett affärsmöte i Colorado, men lyckas på vägen dit sabotera, i diverse Papphammarintermezzon, stora delar av husbilen. Detta är i stort sett vad Barry Sonnenfelds film RV handlar om, och allt slutar på ett sätt som jag skulle vilja kalla sötsliskigt-aprikossorbet-gourmetdessert-polsk bakelse vis.

Många av skådespelarna försöker ingjuta lite liv i sina karaktärer, tyvärr inte Williams som är oroväckande tillbakadragen för att vara Williams. Dessvärre bjuder inte dialogen eller manus upp till dans och allt blir en Familjen Waltons julspecial med extra allt. Barry Sonnenfeld inte gjort en bra film på 11 år, Men in Black i alla ära, men hans Get Shorty måste vara kronan i hans regikarriär. Sonnenfeld bör genast sluta misshandla konstformen och hålla sig uteslutande till att producera film samt snacka skit hos Letterman. Manusförfattaren Geoff Rodkey bör låsas in på livstid efter klassiska kalkoner som The Shaggy Dog och Daddy Day Care på sitt samvete, eller omedelbart leta upp Mike Judge igen då de samarbetade i början på 90-talet med Beavis and Butt-Head. Jag tycker synd om Jeff Daniels som har haft en riktigt bra "good-movie-streak" med The Squid and the Whale och Good Night and Good Luck, men nu tvingas stå för Sonnenfelds über-family-fun-film i grälla färger.

Detta är den formen av skräp jag hatar mest av allt, supermegabred mainstreamunderhållning som hela familjen skall tycka om. Det är så uddlöst, meningslöst, ointressant, oförargligt och monotont dravel att det inte ger något till någon. Given etta till RV, en film som visar att Sunes Sommar kanske ändå inte är så pjåkig.


RV2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0