Ferrelly famlar i denna återinspelningFör tio år sedan gjorde bröderna Farrelly de roligaste filmerna jag hade sett. Dum och dummare avlöstes av den ännu roligare Kingpin och sedan tangerades den av minst lika roliga There's something about Mary. Vad bröderna gjorde, och som skulle bli ett vinnande koncept, var att kombinera romantisk komedi med grova sexuella skämt, och gärna presentera dessa visuellt. Kombinationen av dessa två har lett till att både män och kvinnor dragits till filmerna och uppskattar dem. There's something about Mary blev den största framgången för bröderna, och därefter har de inte lyckats uppnå samma kvalité eller succé. Nu är däremot en ny film på väg till de svenska biograferna The Heartbreak Kid och denna gången samarbetar Farrellyböderna igen med framgångskossan Ben Stiller.

Eddie (Stiller) är den enda kvar i bekantskapskretsen som inte är gift och blir hela tiden hånad för detta där han bland annat tvingas sitta bland barnen (singelbordet) vid sin exflickväns bröllop. En dag träffar han Lila (Malin Akerman) som han fattar tycke om, när sedan hennes arbetsgivare vill flytta henne till Holland eftersom hon inte är gift (och har därför lättare flytta än andra) så bestämmer de sig för att gifta sig. På smekmånaden börjar det ena skelettet efter det andra att falla ut ur garderoben. Lila visar sig ha haft ett stort kokainberoende, hennes arbete är ideellt, är ganska enfaldig, hon har enorma skulder, och ett förflutet med ett gäng tvivelaktiga pojkvänner. Eddie börjar fundera på om han har begått sitt livs största misstag när han gifte sig med henne. Under smekmånaden blir Lila enormt solbränd och tar sin tillflykt på hotellrummet medan Eddie flanerar mållöst omkring på hotellet och möter där Miranda (Michelle Monaghan) vilken han genast blir förälskad i.

Många lärda tvistar kring Ben Stiller förmåga att aldrig ekonomiskt misslyckas med en film men ändå vara så tråkig och värdelös skådespelare. Faktum är att han aldrig har utvecklats som skådespelare. Är det någon slags trygghet publiken får när de ser en Ben Stiller-film? Världen förändras men aldrig Ben Stiller? I filmen märker man att bröderna Farrelly har svårt att hitta tillbaka till forna storhetstider och tampas i denna film med deras kärlek till originalet The Heartbreak Kid som kom 1972 med Charles Grodin i huvudrollen. De vill hylla förebilden men samtidigt lämna sin egen unika prägel, något som ger ett ganska dåligt resultat trots att den tar stora friheter till 1972 år version. Filmen har en del roliga scener mycket tack vare Malin Akerman (eller Åkerman) men jag hade velat se Cameron Diaz i den rollen.

The Heartbreak Kid har kombinationen av romantisk komedi och grova sexskämt, så på den punken uppfylls farrellyfansens krav. Ibland känns The Heart Break Kid ibland mer som en Rob Schneider-film (vilket inte är ett gott betyg) men samtidigt bör det påpekas att filmen ändå roligare än andra amerikanska komedier på bio just nu som I now pronounce you Chuck and Larry och Good Luck Chuck. Så det är ändå mitt biotips om det är komedi som står på programmet i november månad. Stark tvåa.

Och han som gör de bästa "Farrellyfilmerna" nuförtiden är Judd Apatow.   BetygBetyg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0