Mach Go Go Go


Bröderna Wachowski börjar inom de närmsta veckorna spela in sin nya film, första som regissörer efter framgångarna med Matrixtriologin, och nu handlar det om den animerade japanska serien Mach Go Go Go eller Speed Racer (i amer. översättning) som ska förverkligas. Serietidningen lanserades i TV-formatet redan 1967 där den fick sitt stora genombrott, och var tillsammans med Astro Boy pionjärbrytande som japansk serie som slog i västvärlden men framförallt USA. I USA valde man att kraftigt omarbeta serien för den amerikanska marknaden genom att klippa om och dubba den. Även musiken bearbetades. Trots detta slog serien igenom och blev stor bland barnen i 70-talets Amerika. Framförallt var det hur den tecknande serien inte behandlade barnen som idioter utan drevs med en ganska avancerad intrig och med komplexa konspirationer. Framgången kom även igenom det höga tempot i serien och de snygga actionsekvenserna. I Sverige var det först på 90-talet vi kunde se serien via den urusla nylandseringen av Cartoon Network i The New Adventure of Speed Racer.

Wachowskis film kommer att bygga på den gamla originalserien om racerföraren Speed Racer som tillsammans med sin familj strävar efter fråmgångar inom motorsporten. Hans bil, den beryktade liksom avancerade Mach 5, är byggd av hans far och innehåller enormt många uppfinningar att den får James Bond Aston Martin att framstå som någonting från Bedrock. Under tävlingarna finns Speed Racers flickvän Trixie i en helikopter ovanför banan och bidrar med olika strategiska tips. Det finns en även en lillebror Spritle som tillsammans med sin schimpans Chim-Chim ofta spionerar på de andra förarna och har en egenskap att gömma sig i deras koffert. Speed Racers storebror är mystiskt försvunnen sedan år tillbaka, men på banan har Speed en hemlighetsfull motståndare i form av en förare vid namn Racer X.

Speed ska spelas av Emile Hirch, känd som den trumpne killen i Lords of Dogtown, Trixie av Christina Ricci, pappan av John Goodman och Racer X av Lost-stjärnan Matthew Fox. Filmen ska ha premiär i maj 2008.
image120
Vem är den mystiske Racer X?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0